Over ons

Muziekvereniging St. Caecilia wil op een ontspannen en gemoedelijke manier de dorpsfestiviteiten van Hank muzikaal ondersteunen. Daarbij wordt het belangrijk gevonden om hier zo goed en muzikaal verantwoord uitvoering aan te geven. Er wordt dan ook veel aandacht besteed aan het nemen van muzieklessen en het repeteren van een gevarieerd repertoire. De combinatie van individuele muzikale ontplooiing en het plezier van samenspel vormen de hoekstenen van de vereniging.
 

Dirigent

Waldo van Wijk (1974) is sinds 2002 dirigent van muziekvereniging St. Caecilia uit Hank. Hij studeerde hoofdvak tuba bij dhr. Piet Joris en HaFaBra-directie bij dhr. Danny Oosterman aan het Utrechts Conservatorium. 
Naast zijn werk als dirigent, is hij docent (hoofdvak Tuba HKU 2008-2011) en freelance tuba speler bij o.s. het Radio Filharmonisch Orkest, het Metropool Orkest en het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. In deze hoedanigheid heeft Waldo kunnen werken met dirigenten zoals: Valerie Gergiev, Hans Vonk, Edo de Waardt en Jaap van Zweden.

Opleidingsorkest

Iedereen (jong of al wat ouder), die in opleiding is, begint na een lesperiode in het opleidingsorkest waar men leert samenspelen. Het repertoire van het opleidingsorkest is aangepast aan het niveau van de leerlingen en bestaat uit vlotte, overwegend moderne muziek. 
opleidingsorkest
Grote orkest

Groot orkest

St. Caecilia repeteert wekelijks op donderdagavond in 't Uivernest onder leiding van dirigent Waldo van Wijk. Het repertoire dat dan wordt doorgenomen is heel breed. Van klassiek tot modern, van koraal tot jazz, van carnavals hoempa tot stemmige kerstmuziek. Dat alles natuurlijk afhankelijk van de optredens die in het verschiet liggen.
 

Lessen

Als je 8 jaar of ouder bent kun je beginnen op een blaasinstrument of slagwerk. Zowel kinderen als volwassenen kunnen een instrument kiezen en een individuele opleiding op muzikaal gebied krijgen. De duur van de individuele lessen is 20 minuten en worden wekelijks gegeven.
Muziek maken wordt pas echt leuk als je dat samen met anderen kunt doen. Als je een tijdje les hebt gehad mag je ook meedoen in het opleidingsorkest. Tijdens de lessen wordt ook aandacht besteed aan de muziektheorie (notenschrift, maatsoorten, dynamiek, toonladders, etc.). De lessen vinden plaats in het Uivernest. 
Lessen
Wil je graag op muziekles of weer muziekles gaan volgen en vind je het leuk om met een groep muzikanten muziek te maken stuur dan een mail naar: muziekopleiding@hank.nl
Terug naar boven